Beregenen XXL.     Getekend: 20 08 2018.

 

Geïnspireerd door de extreme droogte deze zomer en de vele beregen-installaties in de Noordoostpolder,

ben ik tot deze tekening gekomen.

Her en der zie je tuintjes gesproeid worden met keurige Gardena setjes, maar altijd is er wel iemand baas boven baas; die het beter en sneller en vooral anders kan.

Ook moest ik aan een meesterlijke scene denken van Kees van Kooten die zijn gras gaat maaien met een oversized grasmaaier.

Soms loopt het tegen elkaar opbieden met grotere gereedschappen uit de hand en escaleert de situatie.

 

Ook bij deze rijtjes woningen, is er iemand zo vindingrijk geweest, handig gebruik te maken van de sloot op de hoek.

En laat deze persoon nou ook nog een akkerbouwer met een beregen installatie onder zijn kennissenkring hebben!

Eén belletje en het bijna uitgedroogde gras is gered!!!

Het gras krijgt op dit moment meer dan  voldoende vocht, echter de Werzalit gevels van de Vaneg- woningen zijn niet bestand tegen een dergelijke waterdruk en besluiten mee te reizen met het aangeboden water.

Ook het interieur en het dak, maken van de waterstroom handig gebruik om het hogerop te zoeken.

 

De flatscreen tv geeft op teletekst nog wat info over de weersverwachtingen voor komende week.

De bewoner van de hoekwoning heeft inmiddels in de gaten dat het beregenen iets te hard gaat

en heeft nog niet in de gaten dat zijn vrouw gekookt water voor de thee klaar heeft, maar niet bij de theezakjes in de kast kan .

 

De douchekop leid inmiddels ook een eigen leven en heeft de badkamer verlaten, de buurvrouw probeert haar kamerplant via het zolderraam op deze manier water te geven.

Haar kinderen zijn met hele andere activiteiten bezig; de een ligt in bad, terwijl de ander de beroemde Titanic -hand scene naspeeld op het raam...

De buurman staat beneden in de tuin en ziet met lede ogen aan dat de buurt achteruit gaat. Hij heeft zijn haar trouwens lekker lang want hij is blijven hangen in de Seventies.

Binnen was hij plaatjes aan het draaien op zijn platenspeler. Het nummer I can't stand the Rain van Eruption, stampt door de kamer. In zijn gang hangt een reproductie van een smeltende camera.

Vanuit het derde huis wordt onder genot van een biertje het hele spektakel gade geslagen door een zeeman, die blij was eindelijk weer eens op het droge te zijn... Zijn vrouw heeft nog niets in de gaten en geeft de planten water in de juiste dosering.