OPGEBLAZEN GEVOEL.     Getekend: 19 06 2018.

 

Deze tekening ontstond min of meer na het zien van de film Jurassic World.

De enorme Dinosauriërs die over het witte doek denderen zien er steeds echter uit.

Thuis ben ik nog eens aandachtig naar afbeeldingen van krokodillen gaan kijken en kom tot de conclusie dat Dinosauriërs nog steeds bestaan. Krokodillen zien er vervaarlijk uit, maar zodra er een enorme hamburger in zijn bek gepropt zit, oogt het gelijk al anders. "Even een vette bek halen,"  was mijn eerste gedachte toen ik begon met de schets van de krokodil, op een rivierbedding die een hamburger XXXL opvreet. Terwijl ik de krokodil tekende raakte ik onder de indruk van hoe zo'n beest gevormd is met al die segmenten van zijn huidpantser. Zo mooi !

 

De krokodillen zoals we die nu kennen wijken qua bouwplan weinig af van voorouders uit het Jura die 190 miljoen jaar geleden leefden.

Bron: krokodilachtigen Wikipedia.

 

In de blubber van de rivierbedding zie je dat de zware staart als een tank zijn sporen achterlaat. De staart heb ik heel klein laten aflopen en heb ik een dikke volgevreten Orang - Oetan plaats laten nemen in het hoge gras van de jungle achter de krokodil.

Onder het genot van een grote bananenmilkshake blaast hij de krokodil op. Lekker stel zo bij elkaar.

In eerste instantie zou ik alleen de krokodil met hamburger tekenen, maar gaandeweg verzin ik er wel vaker dingen bij.

Het is gewoon een gekke tekening, ik begin ergens en laat de fantasie de vrije loop. Geen diepzinnig verhaal, maar wel lachen!!!