GEORGE THOROGOOD ROCKS PARADISO!  Getekend: 24 04 2018

 

George Thorogood is een Amerikaanse bluesgitarist, samen met zijn band The Destroyers  maakt hij al meer dan 35 jaar muziek.

We hebben hem een aantal jaren geleden zien optreden te Paradiso en het dak ging er figuurlijk af; ècht een oude rot in het vak!

Paradiso bestaat dit jaar 50 jaar: 1968- 2018, ik miste echter George Thorogood in de documentaire die over Paradiso verscheen.

En daarom tijd om George en Paradiso te eren met een explosieve tekening. De tekening laat George Thorogood zien, spelend op zijn Gibson. Op de achtergrond gaat het dak eraf bij Paradiso, alle bakstenen van het gebouw vliegen alle kanten op, met diverse succesnummers op de bakstenen gegrafeerd. De schoorstenen gaan een poging doen de maan te bereiken en ook de klok leid een eigen leven... Rechtsboven op Paradiso; de enorme vleermuis die even van de hoes Bat out of Hell van Meatloaf is weggevlogen naar deze locatie! George Thorogood is vooral bekend van het nummer Bad to the Bone, een nummer dat gebruikt is bij de film Christine van Stephen King en de film Terminator 2 ,met Arnold Schwarzenegger.

Ik heb hieronder gekozen voor een concertregistratie uit Montreux 2013, omdat het geluid en beeld hier optimaal weergegeven is.