KELLY'S HEROES.    Getekend 12 04 2018.

 

De film Kelly's Heroes is uitgebracht in 1970.

 

De reden dat ik deze tekening van Kelly’s Heroes heb gemaakt, is dat ik ontzettend genoten heb van de hilarische humor in deze film. In de film volg je een club soldaten die een bizar avontuur beleven. De hele film ademt een bijzondere sfeer uit en laat vooral de eigenschappen van de mens zien met al zijn basale behoeften, ongeacht ras, politiek of geloof.

 

De ijzersterke interacties tussen de acteurs zowel verbaal als non-verbaal, komen tot een hoogtepunt bij Oddball en Moriarty. Odd ball immer positief en Moriarty immer negatief. In de tekening staat op de muurreclames dan ook in het groot de fraaie uitspraak van Oddball:

 

Why don’t you knock it off with them negative waves, why don’t you dig how beautiful it is out here, why don’t you say something righteous and hopefull for a change?!

 

De film eindigt met de soldaten die wegrijden met de buit tijdens een schitterende zonsondergang.

Tijdens deze aftiteling wordt het prachtige nummer Burning Bridges gespeeld. Uitgevoerd door The Mike Curb Congregation.

Deze tekening is mijn manier om de acteurs te bedanken voor deze bijzondere film. Het mooie van tekenen is dat je zelf de compositie bepaald en niet klakkeloos een afbeelding natekent. De mogelijkheden zijn dan grenzeloos.

 

De tekening laat enkele hoofdrolspelers zien.

Vooraan van links naar rechts: Clint Eastwood (Kelly), Donald Sutherland (Oddball),

Gavin MacLeod ( Moriarty), Telly Savalas ( Big Joe).

Achteraan van links naar rechts: Jeff Morris ( Cowboy), Don Rickles ( Crapgame), Harry Dean Stanton ( Willard).