FOTOBOEK TOSCANE 1993.   Getekend: 31 8  1993.

 

Terug van vakantie in 1993, nog op de ouderwetse manier een fotoboek ingeplakt.

Niks digitaal; gewoon een week wachten tot je foto's ontwikkeld waren en dan maar hopen dat de foto's mooi en scherp zijn.

En dan 's avonds met een stapel foto's op volgorde, fotohoekjes, zilverstift en lijm voor de bonnetjes aan de slag met je fotoboek.

Uiteindelijk ben je dan klaar en droom je weg, denkend aan die mooie vakantie in Toscane. Dit bracht me op het idee om Toscane uit te nodigen op mijn bureau ; geen kaders om de foto's, maar foto's die geen grenzen kennen. Linksboven de snelweg vanuit Nederland door Zwitserland; rechtsboven het oude Rome met de straat die naar het Colosseum leid; linksonder onze tent direct aan de middellandse zee; en rechtsonder de toren van Pisa, die voor de verandering eens omgevallen is op mijn bureau .

De bolle vaas helemaal bovenaan laat mijzelf zien in de woonkamer. Dit idee heb ik ontleend aan een tekening van M.C. Escher.

Dit 'spiegel' grapje, zie je ook terug op een schilderij van Quentin Massys: De Geldwisselaar en zijn vrouw, uit 1514.

Uitzicht vanaf Castiglione della Pescaia op de Toscaanse kust in 1993.                                                                         Eigen foto.