Extra notitie November 2022:

In 2018 maakte ik deze tekening. Een tijd waarin ik met veel plezier naar de Wereld draait door keek.

Het is nu november 2022; de presentator ligt onder vuur in verband met grensoverschrijdend gedrag.

Dacht bij mezelf; zal ik deze tekening dan maar verwijderen?!

Gekozen om de tekening te laten staan, want mijn boodschap de wereld vrolijker te maken met relativerende humor blijft staan!

Jammer te moeten lezen dat er blijkbaar achter de schermen van DWDD geen relativerende humor was.

Diverse Cabaretiers en ook Koot en Bie werden tijdens het programma in het zonnetje gezet.

Er werd blijkbaar een verhaal gepresenteerd, zonder dat de boodschap van het verhaal begrepen werd.

Comedy Makes the World go Round.      Getekend: 28 03 2018.

 

Kijkend naar de wereld draait door, dacht ik ; wat zou het mooi zijn je eigen selectie van mensen een podium te mogen geven. Mensen die me altijd aan het lachen hebben gemaakt. Mensen zoals Laurel en Hardy met hun tijdloze humor; John Cleese die als Basil Fawlty hysterisch door zijn eigen hotel loopt; Kees van Kooten en Wim de Bie, die met hun talloze typetjes, je op een hele andere manier naar de maatschappij lieten kijken. De heren van Bottom met hun absurde lach of ik schiet humor; Tommy Cooper die met zijn kwasi onnozele blik de meest idiote goocheltrucks liet zien. Al deze mensen hebben mijn leven zo veel mooier gemaakt; wat zou de wereld zijn zonder humor en relativeringsvermogen? En dan Charlie Chaplin, een man die voornamelijk humorfilms maakte waarin niet werd gesproken; in de film the Great Dictator spreekt hij wel...en hoe!

 

Al deze mensen heb ik samengevoegd in de studio van de wereld draait door. Ieder met hun eigen fictieve boek in handen, waarop gevleugelde uitspraken van deze karakters staan. Het is maar een kleine groep van mensen die ik geselecteerd heb, er zijn nog veel meer mensen; cabaretiers; acteurs die deze serieuze wereld op een vrolijke manier met humor gaande willen houden.

Voor al deze mensen heb ik diep respect.