KETELLUCHTBRUG.     Getekend: 09 02 2018.

 

Ik wil me met deze tekening niet in de discussie mengen over vliegveld Lelystad, laat ik dat voorop stellen.

Wat ik wel met deze tekening wil zeggen is, dat het luchtruim een stuk voller zal zijn de komende jaren met een grote diversiteit aan vliegverkeer. De wereld om ons heen is continu aan het veranderen. Neem nou dit stukje Polder bij Swifterbant; 5000 jaar voor Christus waren hier al nederzettingen, door de stijging van de zeespiegel is de Zuiderzee ontstaan en zijn die nederzettingen verdwenen, vervolgens is hier door inpoldering weer land ontstaan. Op dit nieuwe land zijn nieuwe steden steeds groter aan het groeien en het wegennet wordt uitgebreid. Behalve het stukje weg tussen Ramspol en Zwolle, dat wil nog niet echt lukken. Ook de luchtvaart neemt dus toe. Waar het uiteindelijk heengaat weet niemand.

 "Met al die mensen op een kluit, denk je soms; ik wil eruit" om Tol Hansse maar te citeren.

 

De tekening geeft dus een vrolijke, gekke, bezorgde en toch ook nieuwsgierige blik op de toekomst.

Een toekomst waarin veel te beleven en ook te zien is.

De Ketelbrug is grondig verbouwt tot Luchtbrug, voor af- en aanvliegend verkeer.

Het autoverkeer kan ongehinderd door, via de Keteltunnel die precies 100 jaar na de drooglegging gereed is gekomen.

Op de dijk is ruimte om te vissen op grondels in het Ketelmeer en je kunt er heerlijk fietsen en naar de schaapjes kijken!

Ook het vele vaar- en vliegverkeer is een waar Paradijs voor de Boten- en Vliegtuigenspotters onder ons:  Helemaal links bovenin bevind zich een Ambu-Ballon, om in te grijpen bij calamiteiten. Op de mand bevinden zich een spineboard, zwaailicht en sirene.

 

Han Solo heeft zich vergist in een zonnestelsel en komt met de Falcon Millenium onze dampkring binnengescheurd, lokale meeuwen die hier vliegen, kunnen dit niet waarderen.

Een Boeïng van de KLM vliegt onverstoorbaar door met een andere bestemming.

Onder de Boeïng; een Joint Strike Fighter vliegt zijn testrondje.

Daar weer achter, vliegt een bommenwerper uit de 2e wereldoorlog, om de vele bommenwerper vluchten tussen Engeland en Duitsland in de 2e wereldoorlog te herdenken, zo ook de dramatisch verlopen vlucht van de Dinah Might.

Opdat we ons bewust blijven: Nooit meer de waanzin van oorlog!

 

Helemaal rechtsboven is iets misgegaan met de fluxcondensator van de DeLorean en komt deze tijdzone binnenvliegen.

We're using 1,21 Gigawatts;  So, roads, where we're going, we don't need roads!!!  Future Boy!.....................................Great Scott!!!

 

Ook de Euro 5, een ruimteschip met fotonenraket, is via magnetische velden van andere planeten, boven het strandje van het ketelmeer aangekomen. Op de agenda van de bemanning stond een strandje ergens bij Callantsoog, maar ja, wie het kleine niet eert...

Ondertussen hebben badgasten op ditzelfde strandje zich beklaagd over het veel te grote waterdier; het Monster van Loch Ness. Om weer ongestoord te kunnen zwemmen, is een piloot van de Royal Air Force, met een opgeknapte Spitfire gestuurd vanuit Engeland, om dit klusje te klaren.

Kapitein Nemo, komt met zijn Nautilus ook maar eens aan de oppervlakte om poolshoogte te nemen.

Na 20.000 mijlen onder zee, gaat een portie kibbeling op Urk er altijd wel in!

Helemaal rechts, een helikopter van de Navy blijft even stil in de lucht hangen om de Titanic uit de haven van Urk te zien vertrekken, dit zie je niet elke dag!

Natuurlijk worden er ook foto's gemaakt van de Ommele Bommele Steen!

 

Aan Harry Potter gaat dit alles voorbij; hij heeft alleen maar oog voor de gouden Snaai!

 

Uiterst rechts is een kiekendief, het symbool van Flevoland, aan het bidden.

 

....En aan de horizon ligt Emmeloord!

 

Boven: De Dakota : PH-PBA. Nu te zien in het Aviodrome te Lelystad.

Legendarisch toestel: Gebouwd in januari 1944, ingezet bij de landingen op D-Day en Operatie Market Garden.

Later aangekocht door Prins Bernhard.  Bron : DUTCH DAKOTA ASSOCIATION.                                                                     Eigen Foto's.

KLM. Boeing 747. 30 08 2006.  Aviodrome Lelystad.   Eigen Foto.

Beroemde Hollandse Luchten boven Emmeloord; benieuwd naar het patroon over een paar jaar. Anno :  29 06 2015.   Eigen Foto.